Bio

Kinderen/jongeren

Volwassenen

Rughygiëne

Hoe ?

Contact

 

 
  "Droom" Coachen
 
     
 

Enkele verhalen over "Droom" coachen

Verslaving:  Hij is op zoek naar zinvolle dagbesteding, liefst werk. Hij woont alleen in een sociale woning en heeft een verslavingsprobleem (alcohol en andere drugs). Samen met zijn huisarts en andere hulpverleners (thuisverpleging, OCMW, …) werken we aan zijn “drempels”, we ruimen deze één voor één op en gaan samen op zoek naar werk.

Autisme:  Hij woont nog thuis, zijn “leefwereld” is net iets anders dan de maatschappij. Bepaalde “verwachte” vaardigheden zijn iets minder of trager. Samen gaan we hieraan werken en probeer ik als ergotherapeut een brug te zijn. Zijn vaardigheden maken we sterker, en we proberen aanpassingen te maken in zijn zoektocht naar een daginvulling en tewerkstelling.


Fysieke beperking: Hij heeft een mindere mobiliteit, woonde tot nu thuis met de nodige ondersteuning. Samen met hem en zijn ouders gaan we op zoek naar zelfstandig leven. Hij zit momenteel op “kot”, samen leren we hem veilige “transfers” doen, zich aankleden, zelfstandig naar de winkel, poetsen, koken, enz. Alles wat hij nodig heeft om zelfstandig te leven.

 

 
   

Vertrekken vanuit "het zijn":

 

 

Ergo-Droom helpt door samen te kijken naar het verleden ( verslaving, depressie, fysieke beperkingen, autisme ...), het heden, samen te bouwen aan een droom ( nieuw werk vinden, oude hobby's heropnemen, vrienden bezoeken, zelfstandig leven,  ....)

 

 

 
         
 

We staan via verschillende methodieken stil bij:

 

    Wat kan ik goed? (sterktes, competenties,..)

    Waar wil ik naar toe? (wat is mijn droom)

    Wat wil ik bannen uit mijn leven? (wat stoort, hindert me)

    Waar ben ik trouw aan? (wat is belangrijk)

    Waar ben ik klein in? (zwaktes)

 

 

We gaan samen op pad:

 

    samen zoeken naar (vrijwilligers) werk (jobcarving-jobmatching)

    samen zoeken naar planning en concreet maken van dromen.

    werken aan zelfvertrouwen door succeservaringen.

    vinden van rust door te leren plannen

    vertrekken vanuit sterktes.

    ombuigen van zwaktes

    ....